Srebro

Kemijski simbol: Ag
Gostota: 10,49 g/cm³
Tališče: 961,93° C
Vrelišče: 2212° C

Srebro, latinsko imenovano Argentum, francosko Argent, špansko Plata in italijansko Argento, je srebrno-bela bleščeča kovina, ki od vseh kovin najbolje prevaja toploto in elektriko.

Srebro se pridobiva kot stranski produkt pri izkopu bakra, svinca in cinka. V letu 2009 so ga izkopali 22.000 ton, največ v Peruju, Mehiki, Avstraliji, Boliviji in na Kitajskem. Povpraševanje po srebru v zadnjih nekaj letih presega ponudbo, zato cena temu primerno raste.

Čistinski žig ponazarja čistost kovine, ki jo ponazarja tudi število čistosti. Gre za trimestno število, ki kaže najmanjšo prisotnost plemenite kovine v kosu nakita. Izmerjeno je glede na število utežnih enot plemenite kovine proti tisoč utežnim enotam zlitine. Gre za vsebino plemenite kovine v kosu nakita, ki je izražena v tisočinah (1/1000). Noben kos nakita ni iz čiste nelegirane kovine.

Naši izdelki so vsi iz srebra čistine 925/1000 s prevleko Rodij. Tako kot vse dosega dani napredek je tudi srebro v zadnjih 3 letih napredovalo, v smislu, da je v celoti rodinirano, kar pomeni, da nakit ne oksidira (ne rumeni in ne črni).