Kako določiti velikost prstana?

Kako določiti velikost prstana? Obstaja več načinov, kako izmeriti pravo velikost!

Uporabite enega od naslednjih načinov:

Poskusite lahko obročke za merjenje prstana ali preproste papirnate šablone!

Če kupujete prstan prek spleta, ni nič lažjega, kot nabaviti plastične merilne obročke. Gre za komplet obročkov različnih premerov, ki jih lahko poskusite in izberete najprimernejšega.

Na spletu lahko poiščete merilni trak, ki ga natisnete in papir ovijete okrog prsta. Trak je opremljen z enostavno merilno lestvico, s pomočjo katere boste lahko določili pravo velikost! Uporabite lahko tudi klasični krojaški meter, vendar tak način merjenja ni tako natančen.

Pravo velikost lahko določite tudi s pomočjo prstana, ki ga že nosite!

Če že imate svoj najljubši prstan, lahko z njegovo pomočjo izmerite pravo velikost. Preverite, ali se prstan odlično prilega izbranemu prstu.

Če je tako, imate na voljo več možnosti:

Izmerite notranji premer obroča s pomočjo ravnila ali kljunastega merila. Izmerjeno vrednost povejte zlatarju, ki bo na podlagi nje določil pravilen obseg obročka.
Z ostrim svinčnikom lahko prerišete notranji obseg prstana in skico vzamete s seboj v zlatarno.
Prstan lahko odnesete v zlatarno, kjer imajo posebno orodje v obliki trna, na katerega nataknejo prstan in v trenutku določijo njegov obseg.

Obseg prstana lahko enostavno izmerite tudi s pomočjo vrvice ali traku!

Če nimate primernega prstana, ovijte okrog prsta navadno vrvico (na mestu, kjer boste prstan nosili) in točko, kjer se oba konca vrvice stikata, označite. Nato vrvico napnite in s pomočjo navadnega merila izmerite njeno dolžino v mm. Dobili boste vrednost, ki ustreza obsegu prsta – Tabela spodaj.

Upoštevati je treba, da vrvico TESNO ovijte okrog prsta, sicer bo izmerjena velikost prstana večja, kot jo zares potrebujete.

Kupci z močnejšimi členki naj upoštevajo, da morajo prstan, preden ga nataknejo na prst, spraviti prek členka. Za takšne kupce je priporočljivo, da izberejo za eno velikost večji prstan. V primeru da na naši strani ne najdete svoje velikosti, npr. Velikosti 50, izberite velikost 49, če je izbrani prstan ožji za manj kot 6 mm. Če je izbrani prstan širši za več kot 6 mm, izberite velikost 51. Povsem mogoče je tudi, da vam bosta prav obe velikosti.

tabela velikosti prstanov